Home >> chat >> waar-moet-je-op-letten

Op welke punten moet je letten tijdens het chatten?

Tijdens het chatten zijn er een aantal dingen waar jij op moet letten. Er zijn namelijk altijd een aantal mensen online die je beter niet kunt vertrouwen. Daarnaast is het ook zo dat, wanneer je met mensen aan het chatten bent die je niet kent, het handig is om je persoonlijke gegevens geheim te houden omdat je nooit echt weet tegen wie je praat.

Houd persoonlijke gegevens voor je tijdens het chatten

Persoonlijke gegevens, zoals je adres of telefoonnummer, moet je nooit aan andere mensen online geven. Het is namelijk zo dat je nooit echt weet wie de persoon is met wie je praat. Wanneer jij je gegevens hebt afgegeven, kan het zo zijn dat deze persoon je kan gaan lastig vallen of zelfs kan bedreigen. Ons advies is daarom ook nooit je e-mail, telefoonnummer of iets dergelijks aan andere onbekende chatters geven. Het is daarom erg handig en veilig om anoniem te chatten.

Let op met webcammen

Webcammen doe je waarschijnlijk graag met je vrienden en vriendinnen. Daarnaast zul je ook wellicht vaker Facetimen met je vriendjes of vriendinnetjes. Wij adviseren wel om het bij je vrienden en vriendinnen te houden. Er kan namelijk het een en ander fout gaan. De persoon waarmee je aan het videochatten bent, kan jouw beelden opslaan en bewaren. Deze beelden kunnen dan weer doorgestuurd worden naar anderen. Daarnaast kan iemand ook vervelende dingen doen voor een camera. Het kan dus zijn dat je zomaar iemand bloot ziet terwijl je dit niet verwacht en helemaal niet wilt. Daarom is het beter om het gewoon bij je vrienden en je vriendinnen te houden en met anoniem chatten geen gebruik te maken van een camera.

Bedenk welke foto's je op het internet plaatst

Het plaatsen van een foto geeft anderen een beeld van wie je bent. Dit kan leuk zijn maar iedereen die aan het chatten is, kan ook jouw foto zien. Daar kan een kopie van gemaakt worden en gebruikt worden op andere websites. Jouw foto's kunnen dus op deze manier ergens ronddwalen op het internet terwijl jij hier niets vanaf weet. Houd er dus rekening mee dat een foto van jou nog jarenlang terug te vinden is op het internet.

Een goed wachtwoord

Zorg altijd dat je een goed wachtwoord hebt dat je regelmatig verandert. Een bijnaam, naam van je huisdier of sportclub zijn namelijk te gemakkelijk. Een wachtwoord dat lastig door anderen te raden is zul je langer kunnen gebruiken en is een stuk veiliger. Gebruik daarom ook cijfers, leestekens en hoofdletters in je wachtwoord zodat je op deze manier alleen zelf bij je account kunt. Zo blijft anoniem chatten ook echt anoniem.

Contactformulier
chatinfo.nl.nl 2017 2023 | Disclaimer | Privacybeleid | Handige links |