Home >> chat >> soorten-chatprogrammas

Soorten chatprogramma's

Tegenwoordig kun je op veel verschillende soorten chatprogramma's met anderen chatten. Deze programma's worden onderverdeeld in twee soorten die je gemakkelijk van elkaar kan scheiden. Zo zijn er chatprogramma's waar je in een chatroom of een chatkamer zit. Bij deze programma's kan iedereen over de hele wereld chatten in een van deze kamers. Hierdoor is de kans groot dat er mensen bij zitten die je niet kent. De kamers hebben vaak een capaciteit voor het aantal gebruikers dat er op hetzelfde moment in zo'n kamer kunnen zitten. Chatten op deze manier heet IRC. IRC is een afkorting van van Internet Relay Chat. Deze chatrooms kom je ook regelmatig tegen wanneer je een online video game speelt of in een online casino zit.

Ander chatprogramma

Naast het Internet Relay Chat bestaan er ook een aantal programma's waar je kunt chatten met personen die in je vriendenlijst staan. De vriendenlijst is ontstaan doordat jij een aantal mensen hebt toegevoegd waarbij de ander jou ook toegevoegd heeft. Door deze connectie kun je op ieder moment met een specifiek persoon praten via een chat. Wil jij het liefst met één iemand persoonlijk contact hebben? Dan is deze manier van chatten perfect voor jou! Op deze manier behoud je de meeste privacy. Daarbij komt dat je via deze manier het beste bij kunt houden met wie je contact hebt en kun je ook op een gemakkelijke manier het contact verbreken aangezien je de persoon alleen maar hoeft te verwijderen uit je vriendenlijst.

De soorten programma's

Jij kan op meerdere manieren contact leggen met leeftijdsgenoten, vrienden en vriendinnen, familieleden en kennissen. Er zijn een aantal programma's waar jij gebruik van kunt maken. Een van de meest gebruikte programma's op het moment is Whatsapp. Whatsapp is een applicatie die je installeert op je smartphone waarbij je met mensen kunt praten via jouw telefoonnummer. Naast het praten met vrienden via je telefoon is er natuurlijk ook Facebook Messenger. Hierbij kun je via jouw persoonlijke profiel mensen toevoegen aan je vriendenlijst waarna je via deze messenger een persoonlijk privéberichtje kunt sturen.

Contactformulier
chatinfo.nl.nl 2017 2023 | Disclaimer | Privacybeleid | Handige links |