Home >> blog >> wat-staat-er-over-jou-op-het-int

Wat staat er over jou op het internet?

Wat staat er over jou op het internet?

Ben jij je bewust van wat er over jou op het internet staat? Nee? Dan lees je hier een aantal tips waardoor je de controle houdt over welke informatie er van jou online te vinden is. Dit kan gaan om foto's, persoonlijke gegevens en filmpjes. Zo weet je zeker dat er geen rare dingen online staan over jou.

Google jezelf

Zoek jezelf regelmatig op via Google, Yahoo of een andere zoekmachine. Het kan zijn dat je naam voorkomt in informatie die door anderen online wordt gezet: de ledenlijst van je sportvereniging, rapporten van het werk of bijvoorbeeld iemand die je naam noemt in een discussie op een forum of blog. Misschien zijn er wel foto's van jou te vinden die vrienden, familie of kennis online hebben gezet. Dit kunnen vakantiefoto's zijn maar ook foto's van een feestje of iets dergelijks. Daarnaast kun je ook via deze manier gemakkelijk informatie vinden die je ooit zelf ergens hebt achtergelaten. Door een simpele zoekactie krijg je al een goed beeld van wat er over jou op internet te vinden is! Bedenk wel dat dit informatie is waar andere (bekenden en onbekenden) dus ook over kunnen beschikken. Stel daarom ook de vraag of je dit wel prettig vind.

Bewaak je online reputatie

Ben je tevreden met wat er over jou op internet te vinden is en wat anderen (bekend of onbekend) kunnen zien? Het waken over je 'online reputatie' is belangrijk. Want steeds meer mensen 'Googlen' anderen bijvoorbeeld voor een eerste ontmoeting, sollicitatie of gewoon uit nieuwsgierigheid. Zo kunnen ze bijvoorbeeld kijken hoe het met een oud-klasgenoot gaat of zoeken ze naar informatie over iemand op wie je een oogje hebt. Het is daarom belangrijk dat je ervoor zorgt dat er geen dingen op het internet te vinden zijn die slecht zijn voor je reputatie.

Terug naar overzicht
chatinfo.nl.nl 2017 2023 | Disclaimer | Privacybeleid | Handige links |